A jövô zenéje, avagy hogyan tovább Internet


A programozók, fejlesztô cégek arra törekednek, hogy igazi multimédiás programokat lehessen használni az Interneten, azaz képet, animációt, hangot, mozgóképet, virtuális valóságot (ahol a nézô, kedve szerint - a "térben" mozogva vizsgálgathat egy 3 dimenziós modellt), hipertextet együtt. A különbözô számítógépes játékokban megjelenô furfangos és látványos megoldások ma már az oktatásban is helyet kapnak. Ilyenek a virtuális valóság alkalmazása a molekulamodellezésben, a sztereoképek, 3D-s grafikák vagy az interaktív CD-ROM-ok.

Miért kell a hálózaton multimédiát használni? A hálózati multimédia elônye, hogy többé-kevésbé platformfüggetlen (azaz különbözô operációs rendszerû (pl. DOS, Macintosh stb.) gépeken is ugyanúgy mûködik), az anyag nem foglal helyet a mi gépünk merevlemezén, egyszerre többen is használhatják ugyanazt a programot. Ma még a CD-ROM (és hasonló nagy tárolóképességû adathordozók) a legjobbak multimédiában, mert a hálózat adatátviteli sebessége még nem megfelelô.

Az Internet használata az oktatásban már ma is használatos a távoktatás területén, a tananyagkoon kívül a vizsgák, tesztek és mérési útmutatások is elérhetôk.


Vissza a kezdôoldalra